The Yews

Oak and Glass Intervention

This beautiful house in a small Wiltshire village had a problem: It had no view onto its own stunning garden. Using a oak framing, large format glass panels and an off-centre pivot door we have subtly created a delightful intermediate space providing a small relaxing area from which to enjoy the garden.

The Yews

Oak and Glass Intervention

This beautiful house in a small Wiltshire village had a problem: It had no view onto its own stunning garden. Using a oak framing, large format glass panels and an off-centre pivot door we have subtly created a delightful intermediate space providing a small relaxing area from which to enjoy the garden.

Read More

We have designed a simple intervention which has transformed an attractive Georgian house in a Wiltshire village. The clients have a glorious, south-facing, beautifully maintained garden but the only connection between the house and the outside was through a small timber door in the corner of the kitchen which lead via a study and store into the garden.

The proposal involved replacing the back wall of the house with large areas of glazing and an off-centre pivot door to transform the store and study into a family sitting/garden room. The solid internal door is replaced with a glass door to let views and light through into the kitchen. All the glazing is oak framed with oak posts externally in keeping with the character of the original building. The contractor carefully removed and re-laid the stone tile roof over improved insulation and to subtly raise the eaves to improve views into the garden.

Oak and Glass Intervention

We have designed a simple intervention which has transformed an attractive Georgian house in a Wiltshire village. The clients have a glorious, south-facing, beautifully maintained garden but the only connection between the house and the outside was through a small timber door in the corner of the kitchen which lead via a study and store into the garden.

The proposal involved replacing the back wall of the house with large areas of glazing and an off-centre pivot door to transform the store and study into a family sitting/garden room. The solid internal door is replaced with a glass door to let views and light through into the kitchen. All the glazing is oak framed with oak posts externally in keeping with the character of the original building. The contractor carefully removed and re-laid the stone tile roof over improved insulation and to subtly raise the eaves to improve views into the garden.

“[Suzanne] was very sensitive to our needs and the project was very much a collaboration. We had some aims we wanted to achieve and she came up with suggested solutions. We were able to modify the plans in discussion and to fit them to a budget. Suzanne’s suggestion of a large off-set pivot door has been central to the success of the project.

She was very helpful in seeking tenders for the work and came up with a great builder. She made sure that disruption of the rest of the house was minimised during the work and came on to site at key times when there were decisions to be made and to verify progress. Having someone to sort out the variations in the contract and the final cost was really helpful. Having her manage the whole contract took a lot of the stress out of the process.”

Pin It on Pinterest

Share This