Cherry Tree Cottage

A proposal for the stylish renovation and extension of two stone worker’s cottages to provide a contemporary four bedroomed dwelling enhancing its delightful rural setting. The resulting home would be perfectly suited to the modern day family lifestyle required by its owners.

Image illustrating external visualisation of residential scheme Image illustrating external visualisation of residential scheme
Image illustrating ground floor plan of residential substantial extension scheme Image illustrating ground floor plan of residential substantial extension scheme
Image illustrating first floor plan of residential substantial extension scheme Image illustrating first floor plan of residential substantial extension scheme

Cherry Tree Cottage

A proposal for the stylish renovation and extension of two stone worker’s cottages to provide a contemporary four bedroomed dwelling enhancing its delightful rural setting. The resulting home would be perfectly suited to the modern day family lifestyle required by its owners.

Read More

Our clients approached us following a poor experience working directly with a contractor who was unable to satisfy their complex brief. Working closely with them, we developed a number of schemes to refurbish and combine two old cottages to create a contemporary four bedroomed dwelling.

The black timber barn-like extension would be connected to the stone dwellings at first floor by a minimal glazed link which has been designed to be sympathetic to the original building. By setting it back into the site, the contemporary addition to the dwelling allows the form of the original structure to remain dominant in its setting, whilst the single story metal roof over the new front porch, study and carport links the two complimentary styles.

Cherry Tree Cottage

 

Our clients approached us following a poor experience working directly with a contractor who was unable to satisfy their complex brief. Working closely with them, we developed a number of schemes to refurbish and combine two old cottages to create a contemporary four bedroomed dwelling.

The black timber barn-like extension would be connected to the stone dwellings at first floor by a minimal glazed link which has been designed to be sympathetic to the original building. By setting it back into the site, the contemporary addition to the dwelling allows the form of the original structure to remain dominant in its setting, whilst the single story metal roof over the new front porch, study and carport links the two complimentary styles.

Pin It on Pinterest

Share This