Extension & Alterations to 1960’s House in Bath

A light-filled, relaxed family living space was the brief for this project near Bathwick.

We designed the accommodation to give an invisible line between inside and outside spaces, carefully considered roof windows allow natural daylight to penetrate deep into the existing ground floor.

Extension & Alterations to 1960’s House in Bath

A light-filled, relaxed family living space was the brief for this project near Bathwick.

We designed the accommodation to give an invisible line between inside and outside spaces, carefully considered roof windows allow natural daylight to penetrate deep into the existing ground floor.

Read More

Situated in Bathwick near to Bath city centre, this 1960’s detached home was in need of modernising to suit the client’s ambitions to make it their forever home.

The clients’ brief was to re-organise the spaces and functions of the ground floor, creating a new and more welcoming point of entry to the property, leading visitors into a light, open plan living dining and kitchen space. The new single storey extension offers a positive connection with the secluded garden to rear, with large format glazing, clerestory lighting and roof lights all working to enhance the experience and bring the outside in.

The contemporary aesthetic of the scheme confidently links the existing dwelling with the once disconnected and tired outbuildings connecting the structures to create a functional and comfortable family home.

Constructed from a highly insulated timber frame, the new structure greatly surpasses current building legislation.  Combined with zonal underfloor heating this will result in a space that will remain comfortable all year round whilst reducing energy bills.

Extension & Alterations to 1960’s House in Bath

Situated in Bathwick near to Bath city centre, this 1960’s detached home was in need of modernising to suit the client’s ambitions to make it their forever home.

The clients’ brief was to re-organise the spaces and functions of the ground floor, creating a new and more welcoming point of entry to the property, leading visitors into a light, open plan living dining and kitchen space. The new single storey extension offers a positive connection with the secluded garden to rear, with large format glazing, clerestory lighting and roof lights all working to enhance the experience and bring the outside in.

The contemporary aesthetic of the scheme confidently links the existing dwelling with the once disconnected and tired outbuildings connecting the structures to create a functional and comfortable family home.

Constructed from a highly insulated timber frame, the new structure greatly surpasses current building legislation. Combined with zonal underfloor heating this will result in a space that will remain comfortable all year round whilst reducing energy bills.

Pin It on Pinterest

Share This